Lars Goran Abrahamsson

Kunst discipline Schilderijen Locatie Kunstmaand Ameland 2022
Lars Goran Abrahamsson

Sinds ik een kind was, heb ik getekend en geschilderd; het is een groot en belangrijk onderdeel van mijn leven geweest. Een manier om met mezelf en mijn omgeving te communiceren; het is ook een manier geweest om naar binnen te zoeken, werelden te creëren waar ik veilig ben en die ik kan beheersen. Vaak als bescherming tegen de buitenwereld waarin ik leefde. Het is waarschijnlijk geen keuze geweest, meer een 'must'.

Door de jaren heen heb ik veel verschillende stijlen en technieken geprobeerd. Ging in mijn schilderij verschillende richtingen uit waar de Fascinatie voor de natuur, met haar verschuivingen en lichtspel een fundamentele inspiratiebron is geweest. Ik schilder in waterverf, olie en sinds kort ook in acryl; in waterverf zijn het meestal foto's uit de natuur rondom waar ik woon in Dalsland, en in de zomers meestal aan de westkust.

Als ik olie en acryl schilder, ga ik meestal uit van schetsen die ik op dezelfde manier aanzet als wanneer ik piano of drums speel op geïmproviseerde muziek, d.w.z. niet denken maar gewoon gaan met het gevoel. Schetsen die ik vervolgens als basis gebruik voor schilderijen op groot formaat. Dit zijn schilderijen die een meer abstract karakter krijgen. Je kunt zeggen dat mijn schilderijen twee takken heeft, deels het lyrisch karakter, deels het expressionistische dat ik improviseer.

Kunstmaand Ameland wordt mede mogelijk gemaakt door

Ontdek de verhalen van de sponsors