Deelnemen kunstenaars

Deelnemen kunstenaars

Deelnemen

Deelnemen aan Kunstmaand Ameland 2024

Tijdens de Kunstmaand is op ongeveer 40 locaties werk te zien van ruim 75 kunstenaars uit Nederland, Duitsland en de Scandinavische landen. De openingstijden van de locaties zijn: dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, en zaterdag van 10.30 – 17.00 uur en zondag van 12.00–17.00 uur.

Als suppoost:

Wat kunt u als suppoost van onze kant verwachten?

Bent u beschikbaar?

Laat het ons weten! Dat kan via het aanmeldingsformulier onderaan deze pagina.

U kunt ons mailen

suppoosten@kunstmaandameland.nl.

U kunt ons maandag en vrijdag bellen

tussen 10.00 – 12.00 uur en 14.00 – 16.00 uur.

Aanmelden suppoosten

Vul het onderstaande formulier in om vriend te worden van de kunstmaand. 

U krijgt van ons een ontvangstbevestiging via de mail.

Suppoosten

Wie denkt dat er in de herfst niks te beleven is op Ameland heeft het mis!

Wie denkt dat er in de herfst niks te beleven is op Ameland heeft het mis!

Kunst is er in vele vormen!

Een belangrijk doel van de Kunstmaand is het samenstellen van een internationale kunsttentoonstelling met een grote verscheidenheid aan disciplines. Naast schilderkunst hebben we ook ruimte voor fotografie, beeldhouwwerk, textiel- en glaskunst, design, keramiek en buitenwerk.
Breed willen we ook de variatie in stijlen tentoonstellen, die beweegt zich tussen het meest realistische detail en de totale abstractie in uiteenlopende materialen en technieken.

Een creatieve uitspatting is niet voldoende, maar vul jij een groot deel van je dagen met kunstzinnige bezigheden? Heb je onze website gezien en gelezen? Denk jij dat jouw kunst niet misstaat tijdens het eilandbrede internationale culturele hoogtepunt op Ameland? Ben je kunstenaar en wil je met ons samenwerken? Dan nodigen wij jou van harte uit om je kunst bij ons onder de aandacht te brengen door het aanmeldformulier in te vullen. Dit kan in de periode van half december 2023 tot eind januari 2024.

Voeg als los bestand 1 a 2 afbeeldingen van recent werk bij. Je ontvangt binnen een aantal werkdagen de bevestiging dat je je hebt aangemeld.

Bij de selectie wordt rekening gehouden met de (professionele) kwaliteit van de kunst, een vertegenwoordiging van zoveel mogelijk disciplines en de (on)mogelijkheden van de diverse locaties. Zij houdt daarbij ook rekening met eventuele eerdere deelname aan de Kunstmaand. Daarnaast reserveren wij een deel van onze ruimte voor buitenlandse kunstenaars in het kader van de Nordic Art Connection (onder andere Duitsland en Scandinavië).

Voorjaar 2024 laten wij je weten of je wel dan geen deelnemend kunstenaar Kunstmaand Ameland 2024 mag gaan worden.

Kunstmaand Ameland is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij kunst in al haar vormen centraal staat. Het thema van dit jaar is ‘Van Energieloos tot Duurzame Energie’. Dit thema staat in teken van energie in al haar facetten. We hebben energie nodig om te kunnen leven, om te bewegen, om kunst te maken en om duurzame energiebronnen te ontwikkelen.

Tijdens Kunstmaand Ameland worden diverse kunstvormen gepresenteerd, zoals schilderkunstbeeldhouwkunstfotografie en installaties. Ook zullen er diverse activiteiten en workshops worden georganiseerd die in het teken staan van het thema energie, zoals een lezing over duurzame energiebronnen en een workshop over het maken van zonne-energie installaties.

Het is belangrijk om bewust bezig te zijn met energie en het verbruik daarvan. Kunstmaand Ameland geeft hiermee een mooie boodschap af en laat zien dat kunst en milieu hand in hand kunnen gaan. Kom en ontdek de energie van kunst en ontwikkel samen met ons een creatieve kijk op duurzame energie.

Hier vindt u de voorwaarden Kunstmaand Ameland 2023.
Aan deze voorwaarden kunt u voor Kunstmaand Ameland 2024 geen rechten ontlenen. Voor Kunstmaand Ameland 2024 kunnen de voorwaarden enigszins wijzigen. Voorjaar 2024 worden de voorwaarden 2024 vastgesteld.

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijkse updates