Deelnemen kunstenaars

Deelnemen kunstenaars

Deelnemen

Deelnemen aan Kunstmaand Ameland 2024

Tijdens de Kunstmaand is op ongeveer 40 locaties werk te zien van ruim 75 kunstenaars uit Nederland, Duitsland en de Scandinavische landen. De openingstijden van de locaties zijn: dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, en zaterdag van 10.30 – 17.00 uur en zondag van 12.00–17.00 uur.

Als suppoost:

Wat kunt u als suppoost van onze kant verwachten?

Bent u beschikbaar?

Laat het ons weten! Dat kan via het aanmeldingsformulier onderaan deze pagina.

U kunt ons mailen

suppoosten@kunstmaandameland.nl.

U kunt ons maandag en vrijdag bellen

tussen 10.00 – 12.00 uur en 14.00 – 16.00 uur.

Aanmelden suppoosten

Vul het onderstaande formulier in om vriend te worden van de kunstmaand. 

U krijgt van ons een ontvangstbevestiging via de mail.

Suppoosten

Wie denkt dat er in de herfst niks te beleven is op Ameland heeft het mis!

Wie denkt dat er in de herfst niks te beleven is op Ameland heeft het mis!

Een internationaal cultureel hoogtepunt in de maand november met een eilandbrede expositie waar, dat is ook heel bijzonder, de zee de grens aangeeft. De Kunstmaand is een grote internationale expositie die zich in alle windrichtingen van het eiland uitstrekt en kunst in de breedste zin van het woord laat zien. De hele maand november is het dan ook Kunstmaand op Ameland.

Dwalen in november over het eiland langs getoonde kunst. Het is dan genieten van de kunst en ingetogenheid van het novemberlandschap. De mystieke stilte en het soms mistige en soms stormachtige waddenweer. In deze inspirerende omgeving exposeren van één tot dertig november ongeveer negentig kunstenaars hun werk op Ameland.

De organisatie selecteert een internationaal gezelschap van kunstenaars uit o.a. Scandinavië, Duitsland en Nederland. Vroeger voeren de Amelanders naar de Oostzee voor handel, nu brengen we uit deze regio kunst naar Ameland, The Nordic Art connection; Kunstmaand Ameland The Nordic Art connection to Ameland November Kunstmaand Ameland.

In en rond alle vier de dorpen op het eiland zijn exposities in origineel en smaakvol ingerichte ruimtes; hotels, musea, appartementengebouwen, kampeerboerderijen, campingrecreatieruimtes, kerken, gemeentehuis en galeries.
Tevens biedt het landschap van Ameland een speciaal decor voor projecten welke over het eiland in het landschap staan verspreid.

Overdag kunst kijken en in de avond uren ander kunstvormen zien, beleven en ervaren.

Kunstmaand Ameland is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij kunst in al haar vormen centraal staat. Het thema van dit jaar is ‘Van Energieloos tot Duurzame Energie’. Dit thema staat in teken van energie in al haar facetten. We hebben energie nodig om te kunnen leven, om te bewegen, om kunst te maken en om duurzame energiebronnen te ontwikkelen.

Tijdens Kunstmaand Ameland worden diverse kunstvormen gepresenteerd, zoals schilderkunstbeeldhouwkunstfotografie en installaties. Ook zullen er diverse activiteiten en workshops worden georganiseerd die in het teken staan van het thema energie, zoals een lezing over duurzame energiebronnen en een workshop over het maken van zonne-energie installaties.

Het is belangrijk om bewust bezig te zijn met energie en het verbruik daarvan. Kunstmaand Ameland geeft hiermee een mooie boodschap af en laat zien dat kunst en milieu hand in hand kunnen gaan. Kom en ontdek de energie van kunst en ontwikkel samen met ons een creatieve kijk op duurzame energie.

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijkse updates