Elisabeth Ubbe en Maria Cotellessa

Nature Doesn’t Fit is gebaseerd op de gelijknamige foto, die Maria inspireerde tot het maken van een sculptuur als complementair deel van een tweeluik.

Het verdriet dat ze voelde bij het zien van de foto gaf haar de impuls dit werk te maken, wat is uitgegroeid tot een tentoonstelling. Het werk zette zich voort met de creatie van fotografische en sculpturale tweeluiken, afhankelijk van wie van ons als eerste een nieuw werk in het project heeft gemaakt.

Door beeldhouwkunst en fotografie samen te laten werken, proberen we gedachten en toewijding aan klimaat en natuur te ontwaken, kwesties die ons beiden diep raken.

Onze processen binnen het project zijn zeer verschillend, wat bijdraagt aan onze gezamenlijke expressie. In ons werkproces zijn nieuwe vormen ontstaan en nu omvat de tentoonstelling werken waarin foto’s deel zijn geworden van sculpturen en andersom.

Elisabeth Ubbe, fotgrafe pendelt tussen opdrachten voor kranten als de New York Times en eigen tentoonstellingen en boeken. Haar projecten zijn onder meer Birth Metal, Still Dick en een feministische (her)interpretatie van Pietà (fotosculptuur op ware grootte).

Maria Cotellessa, keramisch beeldhouwer richt zich op dieren, natuur en klimaat. Haar sculpturen zoeken contact en verbinding met de toeschouwer. Ze werkt artistiek samen met klimaatorganisaties.

 

Delen

Disciplines

Delen

Archief

Opkomende activiteiten

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijkse updates