Talitha Schiffer

Vanuit een stevig fundament in de architectuur bouwt zij  al jaren  aan haar oeuvre in de beeldende kunst. In al haar werk speelt ruimtelijkheid een belangrijke rol. Het beeldend onderzoek in de fysieke, filosofische en psychologische ruimte krijgt vorm in haar architectonische gietwerk, het Parts Concept en haar installaties. Schiffer houdt van lange doorgaande lijnen in de ontwikkeling van haar werk. Alles is verbonden met elkaar, waaiert uit en komt weer samen, altijd op de rand van wat mogelijk is in materiaal en techniek.
Waar het gietwerk haar persoonlijke fascinaties raken, richt het Parts Concept zich meer naar buiten op zoek naar contact en interactie. Haar installaties laten  een meer activistische en maatschappelijke betrokkenheid zien.

De tent, het basiselement van de installatie ‘Ruimte voor onzekerheid’, is een mobiele schuilplaats voor uiteenlopende doeleinden. Voor de één de schrale huisvesting  in een noodsituatie, voor de ander een tijdelijke plek om vakantie te vieren en te genieten van  het leven. In onze behoefte aan de nodige zekerheid en gepaste onzekerheid treffen we elkaar op deze gelijkvormige plek. Wat we delen en wat ons verdeelt,  komt schurend samen in dit ruimtelijke grid.
Het ‘Parts Project’ is een interactief beeldconcept waarin ruimtelijke  objecten de kunstbeschouwer uitnodigen om deelnemer te worden. Het concept gaat uit van een basisvorm die uit verschillende delen bestaat en waarmee een eindeloze stroom beelden gemaakt kan worden. Er zijn verschillende formaten en uitvoeringen, allemaal met hun eigen mogelijkheden. Het Parts XL object zal onderdeel zijn van de verschillende workshops die kunstenaar Talitha Schiffer zelf zal begeleiden. De inzet is om elkaar te ontmoeten op het creatieve speelveld. Mooie gesprekken over kunst en wat ons beweegt, zijn een logisch gevolg.

Delen

Disciplines

Delen

Archief

Opkomende activiteiten

Thuis op Ameland

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijkse updates