Wouter Springer

Wouter Springer (1985) was als kind met de volgende  creatieve disciplines bezig:
tekenen, ontwerpen, fotografie en design. Het ouderlijk huis was echter geen veilige thuishaven. Creativiteit maakte hem kwetsbaar, terwijl zijn vader zijn intellectualiteit bovendien ervoer als gevaar.

Hij studeerde in 2010 af op Journalistiek, de studie die zijn vader voor hem ambieerde.
Het beknellende werkveld stuwde hem echter de creatieve kant op. Hij ging korte films produceren, en later ook regisseren, waarvan een aantal werd geselecteerd voor internationale filmfestivals zoals het gerenommeerde Cannes. In 2013 en 2014 produceerde hij ook televisieprogramma’s voor RTL en SBS.

Het verleden wrikte. Nadat hij het contact met zijn ouders had verbroken publiceerde hij zijn eerste boek Jij bent van mij, over het seksueel misbruik en de beestachtige kindermishandeling vroeger thuis.

Gedreven door vrijheid gevoelens pakte Springer in 2018 het tekenen op, een jaar later begon hij te schilderen. Inmiddels heeft hij meer dan dertig keer geëxposeerd in binnen- en buitenland. In 2022 verscheen zijn tweede boek Ontworsteld en sinds dat jaar werkt hij vanuit een atelier in Rotterdam, voornamelijk op hout, stonepaper en canvas met acryl en inkt.
Op Instagram heet hij _art.of.psycho_

Tijdens de Kunstmaand zal Wouter een aantal voorstellingen verzorgen.

Delen

Disciplines

Delen

Archief

Opkomende activiteiten

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijkse updates