Cathérine Schoenmakers

Cathérine Schoenmakers’ achtergrond als ontwerper balanceerde altijd tussen toegepast en  autonoom – dat bleek al tijdens haar laatste jaar aan de Kunstacademie Maastricht. Na haar studie Architectuur aan de Hogeschool van Amsterdam en later aan ArtEZ met een Master of Arts, begon ze nieuwe wegen in te slaan met textiel, wat resulteerde in twee- en driedimensionaal werk.

Voor Cathérine is textiel altijd iets driedimensionaals, ruimtelijks geweest. Tijdens haar studie Bouwkunde merkte ze dat mensen textiel als tweedimensionaal beschouwden terwijl ze de overeenkomsten zag tussen textiel en architectuur. Dit legde de basis voor het ontstaan ​​van het concept ‘constructief textiel’ tijdens haar masterstudie aan ArtEZ, gevolgd door lopend onderzoek, resulterend in verschillende kunstwerken.

Het kenmerk van het werk van Cathérine is dat de objecten zelf, maar ook de gebruikte materialen, verhalen vertellen die sociale constructies of milieukwesties blootleggen. Deze verhalen zijn niet bedoeld om te beoordelen wat goed of fout is, maar om het publiek bewuster te maken en verschillende perspectieven te belichten. Haar werk wordt gekenmerkt door tegenstellingen. Dit komt tot uiting in kleuren en materialen: complementaire kleuren naast elkaar, materialen uit verschillende bronnen – alles in één stuk.

Delen

Disciplines

Delen

Archief

Opkomende activiteiten

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijkse updates