Tanja T.

Oorspronkelijk ben ik opgeleid als multimediaal vormgever en heb jarenlang met plezier in de digitale wereld gewerkt. Maar gaandeweg verdween de creativiteit naar de achtergrond. Op zoek naar een nieuwe uitlaatklep voor mijn creativiteit ontdekte ik glas, een materiaal dat we dagelijks gebruiken, maar als kunstvorm kende ik het niet. Behalve de traditionele gebrandschilderde ramen in kerken. Glas bleek ontzettend fascinerend te zijn. En als kunstvorm enorm divers.

Tijdens een graveer cursus in Frauenau (D) bezocht ik een tentoonstelling over de graal. En ik was verkocht. De transparantie en gelaagdheid in het glas prikkelde mij. Dit wilde ik ook maken. Oorspronkelijk wordt bij de graaltechniek het ontwerp gegraveerd in gekleurd glas. Maar het spannende is om er iets eigens van te maken. Een andere draai te geven aan de lange graveertraditie. Op zoek te gaan naar andere mogelijkheden en toepassingen.
Glas is een eigenzinnig materiaal. Het materiaal daagt mij constant uit en hoewel het soms ontzettend frustrerend is, hou ik van die uitdaging.

Delen

Disciplines

Delen

Archief

Opkomende activiteiten

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijkse updates