Greetje Sieders en Hanneke van Doorn

Greetje Sieders en Hanneke van Doorn zijn 2 collega’s/vriendinnen die samen een gelegenheidsduo vormen, SIEDERS&VANDOORN.

De gemeenschappelijke deler is een voorraad unieke, delftsblauwe tegeltjes uit 1948. Deze waren bestemd voor de souvenirhandel en werden destijds door thuiswerkers allemaal met de hand geschilderd. Door de bakprocedure heeft ieder tegeltje een eigen afmeting.

De afbeeldingen zijn typisch Hollands, veel molens en boten. Maar geen molen is hetzelfde en ook de boten zijn allen uniek en varen anders. Het zijn eigenlijk piepkleine schilderijtjes met soms zelfs, de initialen van de schilder achterop.

Later is dit proces geautomatiseerd in China. Hierdoor werd het productieproces goedkoper en is het unieke karakter verloren gegaan.

SIEDERS&VANDOORN maakt van ieder oud tegeltje een prachtig sieraad. Het zijn sieraden met een knipoog naar de Oud-Hollandse truttigheid van de jaren 50 en 60, in een jasje anno nu. Zo krijgt ieder tegeltje de aandacht die het verdient.

Ook te zien op deze expositie is het ruimtelijk werk van GREETJE SIEDERS  namelijk wandobjecten en kleine beeldjes waarin zij gevonden voorwerpen en gerecyclede en gepatineerde metalen gebruikt. Deze voegt zij samen met gebruik making van de ëdelsmeed technieken

Delen

Disciplines

Delen

Archief

Opkomende activiteiten

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijkse updates