Erna Anema

Ik ben gefascineerd door veranderingen in – of spel in – licht, verschijnen en verdwijnen, waardoor vormgrenzen zowel zichtbaar als onzichtbaar worden. Dit fenomeen verbeeld ik in grote olieverfschilderijen.

In mijn schilderijen onderzoek ik grenzen. Waar kleuren meer verschillen dan overeenkomen, ontstaat een rand.

De vormen die ik schilder zijn het resultaat van de fysieke beweging die ik met mijn penseel maak op de ENERGIE van mijn adem. De resulterende vormen vertegenwoordigen mijn fascinaties die ik heb opgedaan tijdens mijn reizen naar verre streken.

Wellicht voel ik mij dankzij die reizen een schilder in de Nederlandse traditie:

Licht & Lucht

Mijn handschrift op schilderijen laat de beslissingen zien die ik heb genomen om mijn onderwerp zichtbaar te maken. Dergelijke beslissingen vormen dan ook een belangrijk visueel onderdeel van mijn werk.

Erna Anema woont en werkt in Noord-Holland. Ze studeerde aan de Rietveld Academie en daarna aan de Rijksakademie in Amsterdam en exposeert in binnen- en buitenland. Daarnaast is zij hoofddocent aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Haar werk is eigendom van diverse nationale en internationale musea, waaronder Museum Voorlinden in Den Haag.

Delen

Disciplines

Delen

Archief

Opkomende activiteiten

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijkse updates