Rolina Nell

Op Stelten

Oorspronkelijk was steltlopen een manier voor boeren om op hun ondergelopen land te kunnen komen. Later werden de stelten gebruikt door kinderen om mee te spelen. In mijn recente serie schilderijen hink-stap-sprong zijn spelende meisjes het onderwerp. Een serie die geïnspireerd is op het schoolplein, waar mijn atelier aan grenst. Niet ver van het wad. Achter een dijk, waar de strijd met het water duidelijk zichtbaar is. Op Stelten is een installatie van dertien paar kinderstelten in de Kooiduinen op het Waddeneiland Ameland. Kinderstelten met hoog geplaatste voetsteunen, die anticiperen op het stijgende water en de gevolgen voor toekomstige generaties. We spelen een hoog spel.

Tijdens Kunstmaand Ameland exposeert Rolina werk op drie verschillende locaties.
De Verwachting, een serie levensgrote houtskooltekeningen van jonge vrouwen.
Ze toont de neerslag, een installatie van vijf prints van levensgrote originele houtskool tekeningen op een duurzame zijdestof van gerecycled polyester en een buiteninstallatie Op Stelten.

Rolina’s zelfontworpen en -uitgegeven boek album is verkrijgbaar bij galerie November.
Het boek geeft een overzicht van haar schilderijen en tekeningen in een milieuvriendelijke gedrukte uitgave en is tijdens Kunstmaand Ameland voor een speciale prijs te koop.

 

Delen

Disciplines

Delen

Archief

Opkomende activiteiten

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijkse updates