Olga van Rhede van der Kloot

“Bergen aan Zee”: De verbazing dat alles in verbinding zich spiegelt en herhaalt: van grootse gebaren naar het kleine detail, van wat ver weg gebeurt zich hier ook afspeelt. De afdrukken die de zee in het zand achterlaat tonen een grafisch spel van toppen, dalen, ravijnen, waterstromen en lawines. Grootse krachten van water dat kolkt, afbrokkelt en meevoert in typisch Nederlandse miniatuur.

Namens de Bomen”: Het bos dat tijdens de lock downs kalme berusting in het uitzitten in de tijd illustreert. Zonlicht en regenwater spelen en schitteren tussen gezonde en beschadigde takken. Standvastig tonen de bomen een weg.

“Maanvis”: “Er is een Maanvis aangespoeld”, schreef Adriaen Coenen in zijn beroemde Walvisboek in 1565. In 1583 noteerde hij echter “nooit gezien”. Hoe kan dit?

Tekeningen van “Bergen aan Zee” maak ik op locatie. Tekeningen en schetsen werk ik uit in indigo shibori waarbij ik de textiel handmatig naai en knoop voordat ik verven kan in een bad organische indigo: de magische kleur blauw die, zoals de lucht en de zee, straalt alsof zij zelf  licht geeft.

Delen

Disciplines

Delen

Archief

Opkomende activiteiten

Thuis op Ameland

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijkse updates