AaK Amelander Kunstenaars

De Amelander Kunstenaars   

De invloeden van de steeds wisselende eilandnatuur, het voortdurend veranderen van het licht, het komen en gaan van het water, roepen inspiratie en creativiteit op.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat Ameland tal van kunstenaars herbergt.

Amelander Kunstenaars geïnspireerd door en verbonden met ons eiland

De hele maand november, tijdens de Kunstmaand Ameland, heeft de groep Amelander Kunstenaars in ‘Ritskemoei’ aan de Kooiweg in Buren een veelzijdige expositie van Amelander kunst.

De locatie is alle dagen van november geopend en zal door de kunstenaars bemand worden! Behalve het bezichtigen van de expositie is het ook mogelijk om kunstenaars te vragen een schilderij/kunstwerk in opdracht te laten maken.

Door de jaren heen is goed te zien welke ontwikkeling de groep doormaakt.

De werken hebben een duidelijke eilandband en versterken elkaar.

Dit jaar treft u naast bekende en honkvaste Amelander kunstenaars een aantal nieuwe, talentvolle, Amelander exposanten.

In 2021 bestond deze bijzondere groep kunstenaars 10 jaar. Met de titel “10 jaar Amelander Kunst” is er in samenwerking met de Amelander musea een speciale expositie van de Amelander kunstenaars in het Natuurcentrum Ameland in Nes gerealiseerd.

Vanaf de zomer 2021 is er een permanente expositie van begenadigde fotografen te zien in de vuurtoren van Ameland. Zo halverwege de klim naar de top, op de achtste verdieping van de imposante vuurtoren in Hollum, laten fotografen van de Amelander Kunstenaars hun impressies van het eiland achter.

Vanaf juli tot en met oktober 2023 presenteerden de Amelander Kunstenaars in samenwerking met de Amelander musea, in de Amelander Cultuurkerk in Nes, de expositie ‘Zomer vol Kunst’. Schilderijen van dromerige (ei)landschappen, stillevens, keramiek, betoverende foto’s en diverse creaties met een eilandsignatuur. Tentoongesteld in het prachtige, monumentale decor van het voormalig kerkje.

Sinds 2020 exposeren de Amelander Kunstenaars ook permanent online op hun website. U kunt nu het hele jaar door Amelander Kunst bekijken en kopen!

Laat u verrassen door Amelander Kunst!
www.amelanderkunstenaars.nl

Amelander Kunstenaars op Facebook, Instagram en Youtube.

Expositie Amelander Kunstenaars in november 2023 tijdens Kunstmaand Ameland
Kooiweg 1
9164 KM Buren Ameland

 

Delen

Disciplines

Delen

Archief

Opkomende activiteiten

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijkse updates