Walter van Keulen

Mijn naam is Walter van Keulen.

Naast mijn passie voor het werk in de jeugdhulpverlening, deel ik nog een passie. Namelijk in het bewerken van hout. Ik doe dit in de vorm van houtsnijwerk en of beeldhouwwerk. Ik richt me hierin dan vooral op de Maori gerelateerde stijl.

Wat mij aantrekt in deze stijl is de sierlijke manier van vormgeving in de kunst welke veelal terug te vinden zijn in hedendaagse tatoeages. Tatoeages welke betekenis hebben vanuit de Maori cultuur. Juist het feit dat deze voorgevingen betekenisvol zijn trekt mij aan. Mijn interesse in de Maori is ontstaan doordat ik in het verleden in mijn sport (Rugby) veel met mensen gespeeld heb welke afkomstig waren uit Nieuw-Zeeland, o.a ook Maori’s. Tevens heb ik in het verleden Nieuw-Zeeland ook bezocht toen ik op wereldreis ging, daar viel mij de versieringen die in het hout gesneden waren veelal op. Pas jaren later heb ik hier mijn hobby van gemaakt.

Hedendaags haal ik veel inspiratie uit foto’s en filmmateriaal van tatoeages, vooral wanneer deze rugby en of Maori gerelateerd zijn.

Betreft houtbewerking, daar heb ik altijd al wat mee gehad/gedaan. Als kind sneed ik al vormpjes en lijnen in takken om er een versierde stok van te maken. Ik behaalde mijn timmer diploma in een later stadium. Al heb ik daar feitelijk niet veel mee gedaan gezien het feit dat ik al jaren in de jeugdhulpverlening werk.
Tot op heden werk ik nog altijd veel met hout, van het maken van meubels tot aan de passie voor het maken van mijn kunst.

Delen

Disciplines

Delen

Archief

Opkomende activiteiten

Thuis op Ameland

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijkse updates