Iet Kortschot

Eerst kennis en kunde vergaard in de werkplaats, daarnaast heeft ze ook  een cursus glazuurtheorie gedaan en een eerstegraads lerarenopleiding beeldende vakken gevolgd.
Iet  deed  tevens mee aan een workshop “keramische zeefdruk voor de  industrie” aan het Institut für Künstlerische Keramik in Höhr-Grenzhausen, Duitsland.

Momenteel werkt ze aan een serie ”Verborgen landschappen”, waarbij lege ruimte overheerst; daarbij komt haar fascinatie naar voren, voor de wisselwerking tussen licht en ruimte. De tegels zorgen voor de ervaring van het zien van een totaal verlaten landschap.

De tegels maakt ze zelf en zijn soms bewerkt (engobes, kristalglazuren/deze tegels zijn dan vaak van porselein).
De glazuren vormen kristallen tijdens een complex brandproces en zorgen voor structuur in het landschap. De landschappen houdt ze leeg, waarbij haar uitgangspunt vaak de horizon is. Zonlicht verandert het beeld. Het licht maakt de diepere lagen in het landschap zichtbaar.

Van de tegels maakt ze foto´s en scans. Door deze uit te vergroten met Photoshop maakt ze verborgen details van het landschap zichtbaar. Hier maakt ze een Piëzografie van, een hoogwaardige print.

Delen

Disciplines

Delen

Archief

Opkomende activiteiten

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijkse updates