Eelko van Iersel

Over zijn werk zegt de kunstenaar: “Kleuren zijn trillingen, trilling is energie, mijn schilderijen hebben een energetische werking. Ze brengen vreugde, kracht, ruimte en ‘healing’. “Ze geven uw huis of bedrijf dynamiek en verstilling”.

De olieverfschilderijen stralen kracht, licht en warmte uit. In zijn schilderijen schijnt het vormloze door de vorm. De fantasie van de toeschouwer wordt geprikkeld door het zien van de organische kleurvlakken en composities. Mede daardoor herkent de toeschouwer beelden en krijgen herinneringen vorm. Zo ontstaan er concrete voorstellingen in schilderijen die van origine non-figuratief bedoeld zijn.

Hij maakt de schilderijen met zijn handen en gebruikt daarbij geen penselen en kwasten. Verschillende verfsoorten en zand vormen zijn schilderspalet, waardoor de huid van het schilderij gelaagd en robuust is.

Alle schilderijen hebben een Spaanse titel gekregen. Dit komt voort uit zijn liefde voor Latijns-Amerika, Andalusië en de Spaanse taal. Vanuit zijn visie en overtuiging is er altijd en overal inspiratie. ‘Het enige wat ik moet doen is openstaan voor de inspiratie die er is. Dat gebeurt wanneer ik de stilte in mezelf ervaar en vanuit ‘spirit creëer’.

Delen

Disciplines

Delen

Archief

Opkomende activiteiten

Thuis op Ameland

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijkse updates