Karl-Johan Sellberg

Kunstenaar afkomstig uit de schilderachtige Zweedse stad, Göteborg. Karl-Johan heeft een onderscheidende plek veroverd in de kunstwereld met zijn betoverende creaties: perfect vervaardigde houten sferoïden, elk een bewijs van zijn uitzonderlijke vaardigheid en de schoonheid van lokaal gewonnen, onconventioneel hout.

Wat Karl-Johan onderscheidt, is zijn onwrikbare toewijding om hout te transformeren dat als ‘te eigenaardig’ wordt beschouwd voor conventioneel houtbewerken. Met een intuïtieve benadering verandert hij deze unieke houtblokken in sferische meesterwerken, waarbij hij het originele karakter van het hout tentoonstelt dat anders onopgemerkt zou blijven. Maar dat is niet alles. Karl-Johan gaat nog een stap verder in zijn kunst door harsgietstukken op te nemen. De ontmoeting van deze materialen voegt een boeiend contrast toe en benadrukt juist de delen van het hout die vaak als gebroken of onbruikbaar worden beschouwd.

In een wereld waar precisie en voorspelbaarheid vaak domineren, is de aanpak van Karl-Johan Sellberg een verfrissende herinnering aan de schoonheid die kan ontstaan ​​wanneer een kunstenaar de controle loslaat en het materiaal de leiding laat nemen. Zijn werk viert niet alleen de kunst van het houtdraaien, maar nodigt ons ook uit om aandachtig te luisteren naar de fluisteringen van het hout zelf.

Delen

Disciplines

Delen

Archief

Opkomende activiteiten

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijkse updates