Project - Nomads

Kunst discipline Projecten, Fotografie Locatie Kunstmaand Ameland Website www.galeriesehnsucht.com
Project - Nomads

De ‘Nomads of Sehnsucht’ is een collectief van fotografische kunstenaars. Als nomaden zijn zij op verschillende plaatsen in het land te zien.

De leden van de ‘Nomads of Sehnsucht’ experimenteren met de grenzen van de fotografie uit nieuwsgierigheid naar het medium en een verlangen om te komen tot een uitdagende, deels nieuwe en deels traditionele beeldtaal. Wat is of was fotografie eigenlijk, welke kant beweegt de fotografie als kunstvorm op? Er zijn leden die experimenteren met oude, analoge fotografische technieken die op een moderne wijze worden toegepast en er zijn ook leden die moderne digitale technieken gebruiken die je mee terugnemen naar nostalgische tijden of volledige droomwerelden; en waarom zou een foto altijd plat zijn en een fotograaf niet werken met ruimte?

Voor Kunstmaand Ameland maakten de Nomads werk waarin het verlangen, oftewel de ‘Sehnsucht’ , het zoeken naar we-weten-niet-wat, centraal staat. Tijdens Kunstmaand Ameland exposeren Annemarie van Buuren, Nicole Hagesteijn, Mark van Hattem, Jacqueline Louter, Mariska Pool, Baukje Venema en John de Vos. 

Kunstmaand Ameland wordt mede mogelijk gemaakt door

Ontdek de verhalen van de sponsors