Rieke v/d Stoep

Kunst discipline Beelden Locatie Kunstmaand Ameland Website www.riekevanderstoep.com
Rieke v/d Stoep

Rieke van der Stoep (1953) is al meer dan 25 jaar werkzaam als beeldend kunstenaar. Haar filosofische en holistische benadering van hoe de denkende mens zich verhoudt tot zichzelf, de ander en de wereld om hem/haar heen, loopt als een rode draad door haar werk.

De kwetsbaarheid en de kracht van vooral de vrouw krijgt hierin van Rieke vaak de hoofdrol. In haar vormgeving maakt zij veelvuldig gebruik van een geometrische en grafische beeldtaal. De cirkel is een steeds terugkerend element dat voor haar als symbool staat voor het vrouwelijke en oneindige, maar ook voor het denken en voelen.

In haar recentelijk werk laat zij de giethuid op het beeld, waarbij de achterkant soms wordt glad geciseleerd . Hiermee benaderd zij de mens nog dichter op de huid. Ook maakt zij steeds meer gebruik van diverse andere materialen als dragers voor haar beeldende zeggingskracht.

Haar vrije werk wordt getoond via gerenommeerde galeries, kunstbeurzen en evenementen in binnen -en buitenland. Ook werkt zij in opdracht voor particulieren en bedrijven.

Kunstmaand Ameland wordt mede mogelijk gemaakt door

Ontdek de verhalen van de sponsors