Thema 2019 "in beweging"

Kunst is het product van creatieve menselijke uitingen. Elke definitie van kunst is cultuurspecifiek en tijdgebonden. Ook binnen eenzelfde cultuur kunnen opvattingen over kunst evolueren: er ontstaan nieuwe genres en er ontwikkelen zich andere kunstvormen, waardoor het idee over de functie en de aard van kunst verandert; het is in beweging.

Kunstwerken zijn vaak voorwerpen die stil staan. Een kunstenaar is in staat mensen en objecten tot leven te wekken. Dynamiek is een woord voor beweging. Een kunstwerk heeft veel dynamiek als het kunstwerk lijkt te bewegen, ook al gebeurt dit niet echt. Beweging is een belangrijk element van de compositie. Een brok steen, een stuk glas, een paar noten, een eenvoudig blad papier, het kan tot leven worden gebracht, waardoor het lijkt alsof het in beweging komt.

Tijdens de November Kunstmaand is een belangrijk doel het samenstellen van een tentoonstelling met een grote verscheidenheid aan disciplines. Breed is ook de variatie aan stijlen. Die beweegt zich tussen het meest realistische detail en de totale abstractie in uiteenlopende materialen en technieken. Naast de tentoonstelling zijn ook dit jaar de andere kunstvormen onmisbaar voor de Kunstmaand.

Tijdens de podiumkunstavonden, po√ęzieavonden, filmavonden en workshops, zal het ritme van de woorden, het geluid, het onderwerp, de beelden in beweging zijn.

Kunstmaand Ameland wordt mede mogelijk gemaakt door

Ontdek de verhalen van de sponsors