Header afbeelding Welkom

Kunstmaand Ameland 2016
“OVER DE HORIZON”

Kunstmaand Ameland viert feest: voor de twintigste keer staat de maand november op Ameland volledig in het teken van de populaire Kunstmaand Ameland; een grote expositie die zich in alle windrichtingen van het eiland uitstrekt en kunst in de breedste zin van het woord laat zien.
Voor deze feestelijke 20ste editie kijken we over de horizon naar de Scandinavische landen en de kunstenaars kunnen zich laten inspireren door de horizon.
De Kunstmaand start op dinsdag 1 november, de feestelijke officiële opening is op zaterdag 5 november en de Kunstmaand duurt tot en met woensdag 30 november 2016.
Vele kunstenaars worden weer uitgenodigd met een grote variëteit aan technieken. Dit jaar komt er speciale aandacht voor Design. Bekende designers zoals Barbara Broekman, Teigetje & Woelrat en Winde Rienstra gaan in de bijzondere locaties op Ameland exposeren.
Het prachtige werk van Barbara Broekman met de titel “Lewis” is uitgekozen als drager van de Kunstmaand en staat voorop de agenda en het programmaboekje. Haar werk weerspiegelt een eigentijdse en onafhankelijke geest. Ze grijpt met enthousiasme terug naar allerlei beelden uit de actualiteit en de cultuur historie. Ze zet deze beelden naar haar hand en het medium textiel wordt uit de context getrokken.

De organisatie selecteert een internationaal gezelschap van kunstenaars uit o.a. Zweden (eilanden), Denemarken, Noorwegen, Duitsland, Nederland en nu voor het eerst IJsland. Vroeger voeren de Amelanders voor handel naar de landen gelegen aan de Oostzee, nu brengen we uit deze regio kunst naar Ameland: The Nordic Art Connection. Met deze input van de Scandinavische landen onderscheid Kunstmaand Ameland zich en komen er vele internationale bezoekers. Ook gaat er veel aandacht uit naar diverse bijzondere buitenprojecten in de mooie natuur van Ameland.
De Muziek- en theaterliefhebbers kunnen hun hart ophalen, want de Nederlands Hervormde kerk in Hollum biedt weer letterlijk en figuurlijk een podium voor verschillende bekende artiesten, zoals Herman van Veen.
Kunstmaand Ameland biedt nog meer, want ook poëzie vormt een belangrijk onderdeel. Gedurende de hele maand worden op de woensdagen poëzieavonden georganiseerd.