ProefRoute

PROEFROUTE AMELAND 2022 – BIJ 8 TOPRESTAURANTS
Het culinaire hoogtepunt tijdens Kunstmaand Ameland

Het eiland heeft al haar krachten afgelopen seizoen weer gebundeld en op haar akkers, weiden en velden de mooiste Amelander producten voortgebracht. Er is volop geoogst, geslacht, gebrouwen en gemalen zodat het eiland met al deze unieke producten haar smaken weer tentoon kan spreiden. De streekgebonden Amelander grondstoffen vormen de basis voor de heerlijkste producten die u kunt proeven tijdens het jaarlijkse evenement: ProefRoute Ameland. 

ProefRoute Ameland: Amuses van Amelander producten & geselecteerde kwaliteitswijnen
Ondanks het Nederlandse winterweer tijdens de Kunstmaand, blijft het heerlijk om een leuke tour te maken langs 8 gerenommeerde Amelander restaurants.  Geniet van verfijnde hapjes met bijpassende wijnen. Ontdek het vakmanschap van de deelnemende koks. De koks werken met (h)eerlijke Amelander producten van eigen bodem. De wijnen zijn zorgvuldig geselecteerd door Wijnen van Egbert.

Hoe werkt het?
Je koopt je ProefRouteticket bij VVV Ameland aan de balie in Nes of Hollum, in de webshop van VVV Ameland, bij Restaurant StrAnders of in de winkel van Wijnen van Egbert.
De ticketprijs is € 34,50 p.p. per ticket. Op dit ticket staan de 8 deelnemende restaurants/locaties. Lever bij ieder deelnemend restaurant de bijbehorende bon in en het grote genieten kan beginnen.

Wanneer
Je kunt ieder moment aanschuiven; de hele maand november op woensdag t/m zondag tussen 12:00 – 17:30 uur. Verspreid proefmomenten gerust over meerdere dagen of weekenden.

Waar:
Deelnemende restaurants voor Proefroute Ameland 2022:
Buren
: Eetcafé de Driesprong, Restaurant StrAnders
Nes: Restaurant de Hekseketel, Bravo Ameland
Ballum: Eetcafé de Boerderij
Hollum: Eet- & drinklokaal De Griffel, De Walvisvaarder, Brasserie Qurios

 

Ticketverkoop: 
De prijs is € 34,50 p.p. (8 locaties/wijnen/amuses)

-          VVV Ameland; zowel online als in de winkel

-          Restaurant StrAnders  (ook op zondag geopend)

-          Wijnen van Egbert (ook op zondag geopend)

Let op: in het Kunstmaand - routeboekje staat weer een kortingsbon. Gasten kunnen €1,50 korting krijgen op de ticketprijs en betalen dan €33,00 i.p.v. €34,50. Maximaal 2 personen met kortingsbon.

 ProefRoute Ameland is een initiatief van Stichting Amelands Produkt en wordt ondersteund door Kunstmaand Ameland, VVV Ameland en Wijnen van Egbert.

 Voor meer informatie kunt u de gast verwijzen naar onze website: www.amelandsprodukt.nl/proefroute

Bekijk dan de veelgestelde vragen of neem contact op met de organisatie via: info@amelandsprodukt.nl 

 

Kunstmaand Ameland wordt mede mogelijk gemaakt door

Ontdek de verhalen van de sponsors