Ruud Hermans

Ruud stond voor het eerst op het podium op z’n 11e in het voorprogramma van allerlei Beat groepen. In 1973 werd hij zanger bij The Tumbleweeds. In 1978 vormde hij zijn eigen Ruud Hermans Band.

21,00

Daarom kies je voor ons:

Beschrijving

RUUD HERMANS & ERIC COENEN

“ Liedjes die er toe doen “

We kennen Ruud Hermans van de Nr. 1 hit Somewhere Between uit 1975van The Tumbleweeds én als winnaar van de Voice Senior 2019. Ruud kent Ameland van een vakantie met zijn jonge gezinnetje in 1974.

Ruud stond voor het eerst op het podium op z’n 11e in het voorprogramma van allerlei Beat groepen. In 1973 werd hij zanger bij The Tumbleweeds. In 1978 vormde hij zijn eigen Ruud Hermans Band.

Van 1979 tot 2010 was hij programmamaker, tekstschrijver en presentator bij KRO Radio. Bekende programma’s: Country Time,

American Connection, Theater van het Sentiment en Adres Onbekend.

Ruud en Eric spelen al sinds 1983 samen in allerlei bezettingen en 10 jaar lang zeer succesvolle huiskamerconcerten bij Ruud thuis. Ruud speelt gitaar, zingt en staat bekend om zijn aangenaam vertelde verhaaltjes en anekdote’s met de nodige humor. Eric speelt basgitaar,  en is geroemd om zijn spel prachtige spel op fretloze bas, zingt close harmony en de kritische “gardian angel” van de liedjes en arrangementen.

Eric onderwijst “Basgitaar” op de Rockacademie in Tilburg en is actief voor “Musicians Without Borders”. Hij werkt samen met Mitrovica Rockschool in Kosovo, etnisch gescheiden door Servisch en Albanees grondgebied. Hij reist een paar keer per jaar naar Mitrovica Kosovo en Skopje Noord Macedonië en geeft daar les aan jonge muzikanten die vanwege het verleden niet samen mogen spelen in bandjes.

Ruud is nu 72 en treedt nog altijd op. Hij is inmiddels ook afscheidsbegeleider en sinds kort beëdigd BABS. Zingen en praten komen bij hem uit het gebied “ergens tussen hart en ziel”.

“Verwacht liedjes uit de periode 1940 – 2023, van bv Dylan, Cash, Willie, Byrds, Louvin Brothers, Kristofferson en eigen liedjes, geschreven, gespeeld en gezongen recht uit de bron van  “ergens tussen hart en ziel”.

Ruud & Eric

Evenement informatie

Locatie: Hollum

Coördinaten 53.43623416256447, 5.640873607954858

Routebeschrijving: Nederlandse Hervormde kerk Oosterlaan te Hollum

E-mail: november@kunstmaandameland.com

Ook tijdens de kunstmaand

Bekijk ook

De kunstmaand

Bekijk ook

De kunstmaand

Internationaal cultureel hoogtepunt

Kunstmaand Ameland is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij kunst in al haar vormen centraal staat. Het thema van dit jaar is ‘Van Energieloos tot Duurzame Energie’. Dit thema staat in teken van energie in al haar facetten. We hebben energie nodig om te kunnen leven, om te bewegen, om kunst te maken en om duurzame energiebronnen te ontwikkelen.

Tijdens Kunstmaand Ameland worden diverse kunstvormen gepresenteerd, zoals schilderkunst, beeldhouwkunst, fotografie en installaties. Ook zullen er diverse activiteiten en workshops worden georganiseerd die in het teken staan van het thema energie, zoals een lezing over duurzame energiebronnen en een workshop over het maken van zonne-energie installaties.

Het is belangrijk om bewust bezig te zijn met energie en het verbruik daarvan. Kunstmaand Ameland geeft hiermee een mooie boodschap af en laat zien dat kunst en milieu hand in hand kunnen gaan. Kom en ontdek de energie van kunst en ontwikkel samen met ons een creatieve kijk op duurzame energie.

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijkse updates