Literaire avond Mathijs Deen

Na twee boeken geschreven te hebben in de Hollander-serie en de derde op komst, begint Mathijs Deen er zo langzamerhand aan te wennen dat hij een krimi-auteur is geworden. Met de zwijgzame rechercheur Liewe Cupido heeft hij een romanfiguur geschapen die niet alleen zijn lezers maar ook hemzelf bezighoudt.

15,00

Daarom kies je voor ons:

Beschrijving

Na twee boeken geschreven te hebben in de Hollander-serie en de derde op komst, begint Mathijs Deen er zo langzamerhand aan te wennen dat hij een krimi-auteur is geworden. Met de zwijgzame rechercheur Liewe Cupido heeft hij een romanfiguur geschapen die niet alleen zijn lezers maar ook hemzelf bezighoudt.

Liewe, opgegroeid op Texel als zoon van een Noordzeevisser en een Duitse biologe, kan aan beide kanten van de grens goed met de mensen overweg. Daarom is hij voor de Duitse Bundespolizei See een waardevolle rechercheur om in het grensgebied gepleegde misdrijven te onderzoeken.

Maar hij is ook een afgeleide man die het liefst alleen werkt en het zelden nodig vindt om aan collega’s of superieuren uit te leggen waarom hij de dingen doet die hij doet. De enige die hij altijd naast zich duldt is Vos, een straathond die zich in zijn leven heeft genesteld en hem niet graag uit het oog verliest.

Wat houdt deze man bezig? Hoe komt het dat hij zo goed luistert en zo moeizaam praat? Wat hebben de zaken die hem bezig houden met elkaar te maken? In de Hollander, waar hij de dood van een verdronken wadloper onderzoekt, stuit hij op vriendschap en verraad. In de Duiker is het vooral de verhouding tussen vaders en zonen die hem bezig houdt. En in het derde boek, de Redder (mei 2024) zal het vooral de gespannen verhouding zijn tussen zwijgplicht en waarheid die hem in de greep houdt. Wat hebben al die zaken te maken met de dood van zijn eigen vader, die bij zwaar weer op de Noordzee overboord sloeg en verdronk?

De auteur weet het zelf ook nog niet precies maar hij zal komen vertellen over zijn pogingen zijn eigen personage te begrijpen.

En hij zal voorlezen uit het derde deel, de Redder, waarin Liewe Cupido ook Ameland aandoet en in Ballum met een gepensioneerde redder praat over wat er precies gebeurd is tijdens een reddingsoperatie samen met redders van het eiland Norderney, meer dan twintig jaar geleden.

Aansluitend Meet & Greet bij Nes Café Ameland, gelegenheid tot boekaanschaf en signeren door schrijver.

Geen pauze, geen koffie en thee

In samenwerking met

Evenement informatie

Locatie: Nes

Coördinaten 53.444761615477866, 5.774520365085227

Routebeschrijving: Doopsgezinde Kerk Vermaningspad te Nes

E-mail: november@kunstmaandameland.com

Ook tijdens de kunstmaand

Bekijk ook

De kunstmaand

Bekijk ook

De kunstmaand

Internationaal cultureel hoogtepunt

Kunstmaand Ameland is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij kunst in al haar vormen centraal staat. Het thema van dit jaar is ‘Van Energieloos tot Duurzame Energie’. Dit thema staat in teken van energie in al haar facetten. We hebben energie nodig om te kunnen leven, om te bewegen, om kunst te maken en om duurzame energiebronnen te ontwikkelen.

Tijdens Kunstmaand Ameland worden diverse kunstvormen gepresenteerd, zoals schilderkunst, beeldhouwkunst, fotografie en installaties. Ook zullen er diverse activiteiten en workshops worden georganiseerd die in het teken staan van het thema energie, zoals een lezing over duurzame energiebronnen en een workshop over het maken van zonne-energie installaties.

Het is belangrijk om bewust bezig te zijn met energie en het verbruik daarvan. Kunstmaand Ameland geeft hiermee een mooie boodschap af en laat zien dat kunst en milieu hand in hand kunnen gaan. Kom en ontdek de energie van kunst en ontwikkel samen met ons een creatieve kijk op duurzame energie.

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijkse updates