Impressie van een eiland

Samen met kunstenaar Welmoed Glasz werken met collage techniek

30,00

Daarom kies je voor ons:

Beschrijving

Samen met kunstenaar Welmoed Glasz werken met collage techniek

‘Voel de wind in je haren, snuif de geur op van het wad, proef het zout op je lippen, verdwijn in de eindeloze horizon’.

De bezoeker kan ter inspiratie een foto meenemen, die op Ameland is gemaakt.

Om het beeldende proces vast te leggen, is het meenemen van een smartphone aan te raden.

Inspiratiebron is het landschap waarin we ons bevinden op Ameland, we creëren een impressie van het gevoel dat dit landschap bij ons oproept.

We maken collages van papier gecombineerd met transparante materialen. In dit proces wordt een lichtbak gebruikt, om de compositie zichtbaar te maken. Het is een ontdekkingstocht naar de mogelijkheden van een lichtbak en het werken met transparanten. Het fotograferen van de diverse stadia van het opbouwen van je werk, kan een onderdeel zijn. Deze technieken gebruik ik ook in mijn eigen kunstwerken.

Fletcher Hotel Amelander Kaap – Hollum
Tijd: 14.00 – 16.00 uur
Aantal deelnemers: min. 4 max 10
Duur workshop: 2 uur
Prijs: €30,

Evenement informatie

Locatie: Hollum

Coördinaten 53.44710819719665, 5.640058969318286

Routebeschrijving: Fletcher Hotel Amelander Kaap - Hollum

E-mail: november@kunstmaandameland.com

Ook tijdens de kunstmaand

Bekijk ook

De kunstmaand

Bekijk ook

De kunstmaand

Internationaal cultureel hoogtepunt

Kunstmaand Ameland is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij kunst in al haar vormen centraal staat. Het thema van dit jaar is ‘Van Energieloos tot Duurzame Energie’. Dit thema staat in teken van energie in al haar facetten. We hebben energie nodig om te kunnen leven, om te bewegen, om kunst te maken en om duurzame energiebronnen te ontwikkelen.

Tijdens Kunstmaand Ameland worden diverse kunstvormen gepresenteerd, zoals schilderkunst, beeldhouwkunst, fotografie en installaties. Ook zullen er diverse activiteiten en workshops worden georganiseerd die in het teken staan van het thema energie, zoals een lezing over duurzame energiebronnen en een workshop over het maken van zonne-energie installaties.

Het is belangrijk om bewust bezig te zijn met energie en het verbruik daarvan. Kunstmaand Ameland geeft hiermee een mooie boodschap af en laat zien dat kunst en milieu hand in hand kunnen gaan. Kom en ontdek de energie van kunst en ontwikkel samen met ons een creatieve kijk op duurzame energie.

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijkse updates