Wim Reimert

Kunst discipline Schilderijen Locatie Galerie November, Nes Website www.wreimert.nl
Wim Reimert

In 1970 was ik 17 en stond ik voor de keus: kunstacademie of een studie natuurkunde. Dat laatste won en de kunst deed een stapje terug. Hoewel… als leraar natuurkunde heb ik heel wat schoolborden volgetekend, eerst zes jaar in Zambia en sinds 1989 op de International School Groningen.

Terug in Nederland begon de kunst weer een steeds grotere rol te spelen en in 1996 heb ik met goed gevolg toelatingsexamen gedaan voor Academie Minerva in Groningen. In 1997 volgde de eerste expositie en in 2011 ben ik lid geworden van FRIA. In 2013 heb ik het onderwijs vaarwelgezegd om me volledig aan de kunst te kunnen wijden.

Overigens wil dat niet zeggen dat de natuurkunde nu uit beeld is. Al meer dan tien jaar schilder ik ‘wetten van de natuurkunde’ en daarvan zijn er nu al meer dan vijftig verschenen. Andere thema’s in mijn werk zijn de (in mijn ogen vreemde) natuur, de mens (de vrouw in het bijzonder) en mijn eigen ongebreidelde fantasie. Dat alles uitgewerkt in olie- of acrylverf op doek of paneel. Vaak ook met gebruikmaking van andere materialen en technieken. Maar altijd, zeg ik er meteen bij, op het oog herkenbaar - niet abstract dus - zij het dat de voorstelling meestal niet direct duidelijk is.

Kunstmaand Ameland wordt mede mogelijk gemaakt door

Ontdek de verhalen van de sponsors