Wilma Vermeij

Kunst discipline Beelden Locatie Beeldenroute Nes Website www.rodekunst.nl
Wilma Vermeij

,,Ik sta mezelf toe om te spelen; de vrijheid om te doen wat ik zelf wil, waar ik me helemaal in uit kan leven.” Die eigenzinnigheid en sterke persoonlijkheid zijn typerend voor mijn werk (zeggen ze). Ik ontwerp vormen met strakke, holle en bolle vlakken, scherpe hoeken en spannende lijnen die niet uitlopen in een scherpe punt, maar worden afgekapt tot een plat vlakje.

Bij elk kunstwerk draait het bij mij om spanning. Om deze goed tot uitdrukking te brengen, vervorm, overdrijf of verwijder ik rigoureus bepaalde delen uit mijn oorspronkelijke inspiratiebron. Zo wordt de spannende kern zichtbaar. Dit resulteert in indrukwekkende en krachtige beelden (zeggen ze).

Momenteel werk ik hoofdzakelijk met kunststof omdat dit heel strak afgewerkt kan worden. Bovendien is het weerbestendig en licht van gewicht. De kleur rood is favoriet; deze vormt een krachtige tegenhanger bij de vormen van de beelden. Rood is een primaire kleur, de kleur van de liefde maar ook van bloed/oorlog. Kleur en vorm zijn geen concurrenten, integendeel, ze zijn in evenwicht met elkaar. En dat is wat we uiteindelijk nodig hebben: balans!

Kunstmaand Ameland wordt mede mogelijk gemaakt door

Ontdek de verhalen van de sponsors