Wies Noest

Wies Noest

Nieuwsgierigheid is voor mij de aanleiding om onderweg te zijn, ergens aan komen, daar te zijn en weer te vertrekken. En dit is het thema van mijn werk.

Ik werk vanuit langdurige projecten, waarbij ik een collectie opbouw en daarmee speel. De collecties bestaan uit vormen van textiele materialen die ik in verschillende combinaties toepas in installaties in gebouwen, stedelijke gebieden en in de natuur. Alles wat onderweg gebeurt, registreer ik met fotografie en video. De volgende projecten heb ik uitgevoerd: De karavaan (1992-1997), Going to the Party (1998-2007) en Going on (2007-2014). Mijn huidige project, Being here, is gestart in 2014.

Voor Being here maak ik per installatie een keuze uit de groeiende collectie kleurrijke inflatables. Met steeds wisselende combinaties reageer ik op de mogelijkheden van de locatie, het licht en de weersgesteldheid.Bij Being here op Ameland 2018 maak ik gebruik van het samenspel tussen de installaties, de windkracht en windrichting, en het licht. Elke ontmoeting tussen de kijker en de installatie zal door deze elementen anders zijn.

Kunstmaand Ameland wordt mede mogelijk gemaakt door

Ontdek de verhalen van de sponsors