Welmoed Reitsma

Kunst discipline Fotografie, Mixed-media Locatie Kunstmaand Ameland Website www.welmoedreitsma.nl
Welmoed Reitsma

Het werk dat te zien zal zijn tijdens Kunstmaand Ameland 2021 gaat over de mens als zinzoekend wezen. Waar kennen mensen betekenis aan toe en wat zijn hun drijfveren? Voor mij is het belangrijk dat een kunstwerk zijn karakter ontleent aan de sfeer en de gedachten die door het werk worden opgeroepen.

Mijn uit diverse beelden opgebouwde fotocomposities noem ik transfers; het vermengen van diverse beelden waardoor een nieuwe compositie ontstaat die een andere betekenis krijgt. Mijn inspiratie komt voort uit geraakt worden door de kwetsbaarheid maar ook door de kracht van mensen die hoop houden of hervinden in lastige omstandigheden. Ik werk niet expliciet naar de realiteit, maar deze inspireert mij wel om op zoek te gaan naar datgene wat achter de realiteit zit of daaraan voorbijgaat en te kijken of ik er een werkthema van kan maken. Zo ontstaat een serie.

Tot nu toe heb ik de afgelopen jaren drie thema`s uitgewerkt.

Dwars door Europa, een serie over mensen die hun onveilige leefsituatie ontvluchten en hopen ergens anders een bestaan op te bouwen, vrij van vervolging, geweld en/of armoede.

Vogelvrij of vrije vogel, een serie die gaat over ons zelfbeeld. Hoe staan we in de wereld en hoe kijken we naar wat er in ons leven plaatsvindt?

De mens en het klimaat, wat doet de mens met het klimaat en hoe wordt de mens door het klimaat beïnvloedt?

Kunstmaand Ameland wordt mede mogelijk gemaakt door

Ontdek de verhalen van de sponsors