Udo Prinsen

Kunst discipline Multi-media Locatie nog onbekend, volgt later Website www.prinsen.studio
Udo Prinsen

Ik ben regisseur en beeldmaker met een achtergrond in traditionele getekende animatiefilm. Daarnaast heb ik mij ontwikkeld in lange sluitertijd fotografie en ben ik sterk in concept. Ik werk cross-sectoraal, multi-mediaal met een focus op natuur & cultuur, wetenschap en muziek. Filmproducties, exposities, theatervoorstellingen en wetenschappelijke outreach projecten worden zowel in opdracht als in eigen beheer geproduceerd.

Het vertrekpunt is altijd een artistieke ambitie. Een onderwerp, expeditie of onderzoek wordt vereeuwigd via een conceptueel proces met daarin opgenomen keuzemogelijkheden voor distributie. Dit kan bijvoorbeeld via een korte of lange ‘artist residency’ die leidt tot een fotoserie, film of publieke voorstelling. Dit zorgt voor een breder cultureel perspectief en een duurzame vereeuwiging.

Ik geloof in de kracht van poëzie, een goed verhaal en muziek. Als muziek en beeld goed samenkomen in film en ontwerp breek je daarmee alle zintuigen open. Met die zintuigelijke krachten wil ik je kunst, design en wetenschap laten voelen. Daarmee maak je aandacht, sfeer en impact. Het mag gepolijst, maar ook rauw en rafelig zijn. In het contrast schuilt de schoonheid die we allemaal herkennen. Water en vuur, dag en nacht, zon en maan.

Kunstmaand Ameland wordt mede mogelijk gemaakt door

Ontdek de verhalen van de sponsors