Truus Huijbregts

Kunst discipline Textiel Locatie Natuurcentrum, Nes Website www.truushuijbregts.nl
Truus Huijbregts

Als beeldend (textiel)kunstenaar werkt Truus Huijbregts voornamelijk met vilt. Op ambachtelijke wijze maakt zij haar eigen, vilten stoffen. Ze werkt graag met dit veelzijdige materiaal, omdat ze het kan manipuleren, eigen maken.

Een voortdurende inspiratiebron is de omgeving van Baard, Fryslân, waar Huijbregts woont en werkt. Met verwondering registreert zij de veranderingen die gaande zijn. Als beeldend kunstenaar voelt zij de behoefte hieraan aandacht te geven. Dit heeft geleid tot het project Tekens van het Land dat aandacht vraagt voor dit specifieke landschap. Daarnaast laat Huijbregts zich inspireren door het waddengebied, een bijzonder werelderfgoed.

Tijdens Kunstmaand Ameland is Truus Huijbregts aan het werk als artist in residence. Zij zal zich ter plekke laten inspireren door de kleuren van bos, duin, kwelder, strand en wad. Tevens zullen de eeuwenoude huismerken die gevonden zijn op Ameland een uitgangspunt zijn. Samen met haar co-artists zal zij haar impressies van Ameland weergeven in vilt. Bezoekers kunnen het proces van ontwerp en realisatie volgen, en tevens deelnemen aan een ervaringsworkshop.

Kunstmaand Ameland wordt mede mogelijk gemaakt door

Ontdek de verhalen van de sponsors