Tessa Maagdenberg

Kunst discipline Grafiek, Papier Locatie Gemeentehuis Ballum Website www.tessamaagdenberg.nl
Tessa Maagdenberg

Beeldend kunstenaar Tessa Maagdenberg maakt kunstwerken op papier. In haar schilderwerk gebruikt ze inkt en acrylverf voor grote stoere verfstreken op behangpapier. Zij onderzoekt hoe haar verfstreken en het bestaande patroon kunnen samen smelten tot een schilderij. Het proces van het zetten van streken, het weg schilderen en weer terughalen van het patroon fascineert haar enorm.

In de eindcompositie moet het contrast tussen streek en patroon het oog uitdagen. Haar werkwijze resulteert in soms een statement van een enkele streek en dan wordt de omgeving daar waar nodig volledig weggeschilderd en de andere keer in een gelaagd abstract beeld.

In haar kunst is duidelijk de invloed van haar vele jaren in het buitenland te zien. Haar leven lang wijdt Tessa zich al aan de creatieve kunsten. Met haar gezin woonde zij jarenlang in verschillende landen in het Midden-Oosten en Azië. Daar liet zij zich inspireren en scholen door lokale kunstenaars. Terug in Nederland legde zij zich volledig toe op haar passie, volgde een kunstvakopleiding en opende haar atelier in Scheveningen.

Kunstmaand Ameland wordt mede mogelijk gemaakt door

Ontdek de verhalen van de sponsors