Suzanne Glerum

Kunst discipline Schilderijen Locatie nog onbekend, volgt later Website www.suzanneglerum.nl
Suzanne Glerum

Mijn werk komt voort uit pure schildersdrang. Al schilderend kom ik tot oplossingen en ontstaan er niet voorziene schilderijen. Ik ga uit van landschappelijke thema's die dichtbij huis liggen; al schetsend verken ik plekken. Het kan in de polder zijn of op de Waddeneilanden, maar het kan ook de wolkenlucht zijn gezien vanaf mijn dak. Op mijn atelier zijn deze schetsen de aanleiding om een schilderij te beginnen. Het gaat mij om een gevoelsmatige weergave die net zoveel met het landschap als met mijzelf te maken heeft en als het goed is iets universeels verwoordt.

De kleuren die al schilderend ontstaan, zou je eerder tinten kunnen noemen. Nat in nat is de techniek die ik gebruik. Ik schrap er net zoveel verf weer af als ik erop boetseer.

Mijn atelier ligt in een ateliercomplex in de binnentuinen achter de Overtoom te Amsterdam. In dit atelier weet ik de landschappen gevoelsmatig veel beter terug te halen dan wanneer ik daadwerkelijk in het landschap zou werken. Er is elke keer het verlangen naar het landschap terug te gaan, maar om het te kunnen schilderen heb ik afstand nodig . Misschien kun je een landschap wel veel beter schilderen, wanneer je er niet middenin staat.

Kunstmaand Ameland wordt mede mogelijk gemaakt door

Ontdek de verhalen van de sponsors