Steve Bettman

Kunst discipline Aquarel Locatie Ameland State, Nes Website www.sbettman.com
Steve Bettman

Ik houd ervan dingen te zien in ‘kleurvormen’, beelden af te breken in delen, als puzzelstukjes. Het spelen met de kleuren en de kleurencombinaties en het gevoel voor die combinaties is belangrijk voor me. Mixen is met aquarel zo direct en makkelijk. Door het ontwerp van elk individueel stukje, de waarde en de schakering zo te kiezen dat ze bij elkaar passen is een vorm van een beeldverhaal vertellen.

Van 2010 tot 2013 heb ik een pauze genomen van aquarel om een klassieke opleiding te volgen, ook in olieverf. Ik was onder de indruk van de eigenschappen van olieverf, en de lessen die ik leerde. Vooral het begrip dat zien, de helft is van schilderen. En dat leren zien een levenslange uitdaging is. Deze twee technieken hebben me geleerd op een andere manier te kijken en vast te leggen.

Ik begon met schilderen tijdens mijn reizen en aquarel is het perfecte draagbare medium. Ik had de behoefte de plekken die ik bezocht te tekenen en te schilderen en zo hun verhalen vast te leggen. Ik nam deel aan wedstrijden, werd lid van sociëteiten en nam deel aan wekelijkse schildersessies in Honolulu. Daar ontmoette ik Roger Whitlock en Don Andrews, leerlingen van Robert E. Wood, en via hen leerde ik de Californische School van aquarelleren kennen. Met helder kleuren, droge kwast, en veel nat-in-nat mixen op papier. Met de nadruk op beweging en ritme in plaats van accuratesse.

Kunstmaand Ameland wordt mede mogelijk gemaakt door

Ontdek de verhalen van de sponsors