Salman Ezzammoury

Kunst discipline Schilderijen, Fotografie, Mixed-media Locatie nog onbekend, volgt later Website www.salmanezzammoury.com
Salman Ezzammoury

Geboren in 1959 in het noord- marokkaanse Tetouan.

Zijn opleidingen fotografie aan de Fotovakschool in Apeldoorn en grafische technieken aan Sivako in Utrecht boden een solide technische basis voor zijn huidige werk.

Hij combineert schilderen met fotografie. Hij werd al spoedig een succesvol kunstenaar, méér nog dan fotograaf, dat wil zeggen dat hij niet probeert de wereld zo realistisch mogelijk weer te geven, maar dat hij door het toepassen van diverse technieken een extra dimensie aan zijn werk weet toe te voegen. Hij wil zijn onderwerp zo dicht mogelijk benaderen en wil er bijna in kruipen om zo de kern bloot te leggen. Via zijn afbeeldingen probeert hij zijn gevoelsbeleving tot uitdrukking te brengen. Het gaat vooral om duidelijk te maken wat hij voelt bij zijn ervaring van een moment, van een situatie of van een plek. Het is daarom niet verwonderlijk dat zijn werk een zeer poëtisch karakter draagt en ruimte laat voor de eigen associaties van de kijker.

Inmiddels heeft hij sinds 1987 al meer dan 300 exposities in binnen- en buitenland op zijn naam staan. Salman is van mening dat kunst niet alleen de samenleving verrijkt, maar hij vindt vooral dat kunst mensen bij elkaar brengt. Kunst als wapen voor een betere wereld.

Kunstmaand Ameland wordt mede mogelijk gemaakt door

Ontdek de verhalen van de sponsors