Sacha Wendt

Kunst discipline Textiel Locatie nog onbekend, volgt later Website www.sachawendt.nl
Sacha Wendt

Toen ik 8 jaar was speelde ik graag met een oude handnaaimachine. Textiel en kleding vond ik fascinerend. Op de modevakschool wilde ik vooral bijzondere vormen technisch draagbaar kunnen maken. Zo kwam ik in contact met theater, ballet, opera, en festival-artiesten. Inmiddels 25 jaar later noem ik mijzelf ZP'er Zelfstandig Professional! Ik werk nog steeds voor en met vele opdrachtgevers zoals kostuumontwerpers, stylisten, kunstenaars, ontwerpbureaus en architecten.

Daarnaast ben ik druk met mijn tassenlabel die ik onder eigen naam: SACHA WENDT op de markt breng. Vele vormen heb ik van leer of ander materiaal tot tas gekregen. Unieke en kunstzinnige tassen, soms in kleine series en meestal met een vleugje humor of grap.

2D-Bags is de tassenlijn die mij tot over de Nederlandse grens bracht. Deze cartooneske tassen lijken zo uit een stripboek te komen. Het zijn klassieke modellen, modern vormgegeven, waarbij het optische spel een hoofdrol speelt. Uitgevoerd in 100% wolvilt of leer. Alle tassen worden in eigen atelier ontworpen, ontwikkeld en vervaardigd.

Kunstmaand Ameland wordt mede mogelijk gemaakt door

Ontdek de verhalen van de sponsors