Sabine Böhme

Kunst discipline Schilderijen Locatie Klein Vaarwaterweg, Buren Website www.sabine-boehme.de
Sabine Böhme

Sabine Böhme werd in Naugard bij Stettin geboren en woont sinds 1977 in het kunstenaarsdorp Worpswede. Hier werkt zij als vrije kunstenares, met name in het schilderen met acryl.

Sinds 1986 runt zij haar eigen atelier in Worpswede waar ze schildercursussen geeft in acrylschilderen. Haar werken zijn opgenomen in openbare en privéverzamelingen. Ze exposeerde zowel solo als in groepen in binnen- en buitenland.

Sabine Böhmes centrale thema is de mens. Daarbij gaat het haar niet op het individueel afbeelden, maar om de mens in het algemeen, zijn handelen, leven en voelen. Vaak beeldt zij de mens af als een silhouet, soms modern, soms naar het abstracte wijkend.

Sinds enkele jaren onderzoekt ze de geschiedenis van de verhouding tussen mens en raaf. Mythen, sagen, verhalen en werkelijkheid verwerkt zij op fantasierijke wijze.

Ze maakte kennis met raven in 1997 via een jonge kauw, waarvan het ouderlijk nest was vernietigd. ,,Wij hebben de vogel opgevoed en ze was vijftien jaar lang deel van onze familie.’’

Met haar werk wil Sabine vertellen welke lange gemeenschappelijk traditie deze intelligente, gezellige en beminnelijke vogels met de mens verbindt. Van het scheppingsverhaal van veel culturen tot hun tegenwoordige vaak slechte imago.

Kunstmaand Ameland wordt mede mogelijk gemaakt door

Ontdek de verhalen van de sponsors