Riëlle Beekmans

Kunst discipline Objecten, Beelden Locatie nog onbekend, volgt later Website www.riellebeekmans.com
Riëlle Beekmans

‘Stuk voor stuk maakt Riëlle tientallen, honderden, duizenden kusjes. Het wordt een meditatieve beweging, de kusjes krijgen hierdoor iets bezwerends, worden een soort van talisman.’ Annalily

Een kus is vluchtig. Vanuit de wens een kus tastbaar te maken, kreeg het kusje een steel. Zo werd het een kus om vast te pakken en voor altijd te bewaren. Ontelbare kusjes volgden, kusjes in allerlei vormen en kleuren. En ieder kusje is weer anders. Een kus is tijdloos en universeel. Eeuwen geleden ontdekten we het kussen we doen het nog steeds. Een kus op je lippen, op je wang, een kushand die met de wind wordt meegegeven. Wereldwijd kennen we de kus. Een kus zegt zoveel meer dan woorden: Ik vind je lief, ik hou van je, fijn je te zien, ik zal je missen. Iedereen herinnert zich de ‘eerste kus’. Je weet van wie je er graag een krijgt en aan wie je graag een kus geeft.

Het eerste bloembed had 300 kusjes. Sindsdien zijn er op allerlei locaties in binnen en buitenland kusjes geplant. Na iedere ‘bloeiperiode’ gaan de kusjes in rust. En jaarlijks komen er kusjes bij, waardoor het bloembed gestaag groeit. Het telt inmiddels meer dan duizenden kusjes.

Kunstmaand Ameland wordt mede mogelijk gemaakt door

Ontdek de verhalen van de sponsors