Piet Vos

Kunst discipline Installatie Locatie Sorgdrager Museum, Hollum Website www.pietvos.nl
Piet Vos

Piet Vos exposeerde op meerdere plaatsen in Nederland en in Tsjechië. Hij was o.a. projectleider bij het tot stand komen van het beeldenpark Een Zee van Staal in Wijk aan Zee. En hij maakte o.a. het monument Zo ben ik tot over mijn oren verloofd met het licht ter ere van Lucebert in Heemskerk.

Een reis als matroos naar Spitsbergen in1994 was aanleiding om in 2015 op Texel een wrak van een vergaan schip te bouwen. Dit werk was geïnspireerd op het dagboek van de reis die walvisvaarder Hidde Dirks Kat, commandeur op Ameland, in 1777-1778 maakte. Dit was vervolgens aanleiding tot de installatie met stopmotionfilm: EENER REIZE TER WALVISCHVANGST.

Talloze schepen vergingen door het kruiend ijs aan de zuidwestkust van Groenland. Slechts weinig bemanningsleden hebben na vele ontberingen de vaste wal kunnen bereiken bij Statenhoek, het huidige Kaap Vaarwel. Daar werden zij gered en opgevangen door Inuits. Bij deze ‘Goddeloze wilde menschen wiens liefde waarlijk die van vele Christenen te boven gaat’, hebben zij de winter kunnen doorbrengen.

Kunstmaand Ameland wordt mede mogelijk gemaakt door

Ontdek de verhalen van de sponsors