Philine van der Vegte

Kunst discipline Schilderijen Locatie nog onbekend, volgt later Website www.philinevandervegte.com
Philine van der Vegte

Kracht en kwetsbaarheid Ik ben schilder en tekenaar die voornamelijk werkt met olieverf, inkt en houtskool. De onderwerpen liggen dicht bij huis: mensen, vee en boerenlandschappen in mijn omgeving. Landschappen schilder ik 'en plein air' en op klein formaat, portretten naar het leven en dieren levensgroot. Ik schilder snel en probeer de frisheid van een schets te bewaren in mijn schilderijen. De nadruk ligt op vorm en toon. Ik wil graag een tijdloze schoonheid laten zien, zonder in nostalgie te vervallen.

Op het moment ligt de focus van mijn werk op het schilderen van vee en paarden. Boerderijdieren zijn deel van ons cultureel erfgoed en van ons landschap maar ook een economische factor. Het zijn geen huisdieren, maar productiemiddelen. Leven en dood van deze beesten ligt in onze handen. Hun schoonheid en kracht heeft een economisch doel en als ze dat doel niet meer kunnen vervullen eindigt hun leven. Hun fysieke kracht is zeker van dichtbij intimiderend, maar hun afhankelijkheid en kwetsbaarheid zijn groot.

Deze indrukwekkende kracht en schoonheid wil ik graag tot uitdrukking brengen in mijn werk, maar ik wil ook de onderworpenheid en breekbaarheid aan de orde stellen. Dit doe ik in levensgrote tekeningen en schilderijen die naast de schoonheid van het dier soms ook een zekere dreiging of triestheid uitstralen.

Kunstmaand Ameland wordt mede mogelijk gemaakt door

Ontdek de verhalen van de sponsors