Petra Verhees

Kunst discipline Glas Locatie Kunstmaand Ameland Website www.petraverhees.nl
Petra Verhees

Petra Verhees, Helden, 1957. Opleiding 1976-1977 Koninklijke academie Kunst en vormgeving ’s-Hertogenbosch, 1991-1995 Academie Beeldende Kunst Maastricht afd. monumentale vormgeving.

Ben een natuurmens. Maakte maandenlange trektochten te voet en per fiets door Europa. De indrukken omtrent natuur en landschappen onderweg opgedaan zijn een blijvende inspiratiebron.

De keuze om te werken met glas is een toevallige; ik noem mezelf dan ook geen glaskunstenaar. Ik werkte een poos lang met water als thema en was gegrepen door de weerspiegeling, lichtbreking en transparantie. Water kun je echter moeilijk vormgeven. Toen ik een stuk gebroken glas bestudeerde zag ik dezelfde lichtbreking, weerspiegeling en transparantie en zelfs dezelfde kleur als welke ik in water zag. Vanaf toen ben ik met (blank )floatglas gaan werken. Wanneer ik de mogelijkheid heb geef ik de voorkeur aan gebruikt glas uit de kassenbouw. Ik vind recycling belangrijk en om uit afval een geheel nieuw werk te produceren geeft mij heel veel voldoening. De kleuren die ik toevoeg aan het glas zijn allen van natuurlijke aard en oorsprong: Koper, goud, zilver, zand en oxides. De gebruikte techniek is fusing.

https://youtu.be/FLAlOMlbMt0

Kunstmaand Ameland wordt mede mogelijk gemaakt door

Ontdek de verhalen van de sponsors