Petra Tepass

Kunst discipline Keramiek Locatie Molen, Hollum Website www.1050-grad.de
Petra Tepass

Ik ben in 1967 in Oberhausen (Duitsland) geboren, woon en werk in Dinslaken.

In 2006, tijdens een vakantie op Ameland, nam ik deel aan een raku-workshop in Atelier 't Melkkannetje. Enthousiast over het werken met klei, volgde ik in de daaropvolgende jaren cursussen en workshops, bestudeerde ik boeken en video’s op YouTube en leerde ik vooral veel door te doen.

In 2010 opende ik de Keramik-Werkstatt 1050°C. Sindsdien geef ik mijn kennis door in cursussen. Ik werk voornamelijk met plaattechniek en vorm met de hand. De werkstukken worden gebakken in een elektrische oven (1050°C) of in een raku-oven.

Wat eruit komt is kunst (niet altijd). Wat me fascineert is de weg er naartoe, evenals de verscheidenheid aan mogelijkheden die keramiek biedt. De vrijheid van het ontwerp, het gevoel van kracht in de vormgeving, het zoeken naar de grenzen van het gebruik van klei, de kleuring, het meditatieve effect van het opbrengen van glazuur met de borstel. Adrenalinekicks, tijdens raku stoken wanneer de gloeiende werkstukken bij 1000°C uit de oven gehaald worden en deze vervolgens in zaagsel een vuur ontsteken. De controle over de juiste timing en niet te vergeten de spanning die er is als je het deksel opent… en dan de tevredenheid.

Kunstmaand Ameland wordt mede mogelijk gemaakt door

Ontdek de verhalen van de sponsors