Nellie de Mulder

Kunst discipline Schilderijen, Mixed-media Locatie nog onbekend, volgt later Website www.nelliedemulder.nl
Nellie de Mulder

Nellie studeerde monumentale kunst aan de ArteZ Hogeschool voor de Kunsten in Enschede ( AKI )

Ze houdt zich, naast conceptuele kunst, ook bezig met schilderen. In haar schilderwerk is het omringende rivierenlandschap vaak vertrekpunt voor haar werken.

Eén van haar conceptuele werken is de vloerinstallatie “Onderweg” bestaande uit ongeveer 400 bootjes, gemaakt van kaarsresten en verzameld in onder meer kerken, huiskamers en bedevaartsoorden.

Duizenden mensen wereldwijd branden af en toe een kaarsje. Ze nemen een moment, samen of juist alleen, om te overdenken, stil te staan, te eten of te feesten bij een brandende kaars.

Na die voorbije momenten blijven de gestolde kaarsresten, stil verwijzend naar iets dat er ooit was. Ze bewaren de intenties, vertellen het verhaal. Ze dragen de sporen van het verdriet en de twijfels, de blijdschap of de dankbaarheid.

De verzamelde kaarsresten werden opnieuw gesmolten. Alle emoties van mensen uit zoveel verschillende landen, religies, kleuren, rassen, rangen en standen werden samengevoegd en gegoten in een bootvorm. Zo ontstond er gietend laag voor laag en kleur voor kleur niet alleen een nieuwe vorm maar ook een nieuwe betekenis.

De keuze voor de bootvorm is welbewust. De bootvorm staat symbool voor het tijdelijke, het samen léven en het samen onderweg zijn, ieder naar zijn eigen unieke bestemming.

Kunstmaand Ameland wordt mede mogelijk gemaakt door

Ontdek de verhalen van de sponsors