Nadja Willems

Kunst discipline Fotografie Locatie Gemeentehuis Ballum Website www.nadja.nl
Nadja Willems

Ik ben een fan van kringlopen, houd ervan afgedankte spullen weer een nieuw leven in te blazen. Vanuit deze visie is de reeks I ♥ Yesterday ontstaan. Dia’s worden op het moment door iedereen weggedaan. Ik heb van veel mensen hun oude, afgedankte dia’s gekregen. Deze zijn de basis in mijn beelden.

Is alles niet al een keer vastgelegd? We fotograferen tegenwoordig met groot gemak, iedereen heeft ondertussen wel de beschikking over een apparaat waarmee we beelden kunnen vastleggen. Honderden foto’s worden er dagelijks gemaakt van onze wereld.

Als alles al een keer is vastgelegd kunnen we teruggrijpen naar de al bestaande beelden. Door die oude beelden met elkaar te combineren, ontstaat er een nieuw beeld, een nieuw verhaal. En toch blijft er een vage herkenning van de oude beelden. De recycling van oude beelden tot een nieuw beeld met een déjà vu van vroeger.

In 1996 rondde Nadja Willems met succes de propedeuse af aan de AKI (ArtEz) in Enschede. Daarna besloot ze artistiek haar eigen weg te gaan. Ze koos voor de fotovakschool in Apeldoorn voor een verdere technische opleiding in de digitale fotografie. Ze werkt op het moment aan diverse langlopende eigen projecten, en in opdracht. 

Kunstmaand Ameland wordt mede mogelijk gemaakt door

Ontdek de verhalen van de sponsors