Milly Betten

Kunst discipline Schilderijen, Tekeningen Locatie Kunstmaand Ameland Website www.millybetten.nl
Milly Betten

Langzaam komt het grote schilderij tot stand. Het begint met een onderwerp, bijv. Ameland. Dan teken ik met potlood een raster op het doek. Het maken van de vlakindeling is een constant toevoegen en weer weggummen van lijnen. Het zoeken naar een ritme zonder dat het een eentonig geluid wordt. Ik houd van metal muziek, daar wordt ik rustig van. Zo zoek ik naar een compositie waar veel te zien is en wat toch een geheel vormt en uitdrukking geeft aan het onderwerp.

Een schilderij staat stil, dat vind ik zeer prettig. De tijd gaat door en daardoor is een ontmoeting met een schilderij telkens weer anders. De pastelkrijt-tekeningen die ik tussendoor maak, gebruik ik als kleurstudies. Het gaat me niet om de ultieme strakheid van een schilderij. Eigenlijk is het geometrie met een beperking. Ik schilder veel kleuren en lagen over elkaar heen; mijn hand zal nooit een computer worden.

Over zo'n groot doek doe ik wel een jaar en door de tijd ontstaan er nieuwe inzichten en daardoor verandert het schilderij in dat jaar vaak van uitdrukking. Net als mijn series schilderijen in de afgelopen 30 jaar telkens een reactie zijn op de werken die eraan vooraf gingen.

Kunstmaand Ameland wordt mede mogelijk gemaakt door

Ontdek de verhalen van de sponsors