Merel van Engelen

Kunst discipline Schilderijen Locatie Kunstmaand Ameland Website www.merelsophievanengelen.nl
Merel van Engelen

Merel van Engelen (1989) is beeldend kunstenares en woont in Nederland. Ze is in haar werk op zoek naar een innovatief en eigentijds beeld binnen de context van de schone kunsten.

Door middel van artistiek onderzoek behandelt ze onderwerpen als “landschap”, “tijd”, “ruimte”, “rust” en “zelfbewustzijn”. In haar schilderkunst staat de ruimte waarin we ons bewegen en het leven centraal. Tijdens het maken van een werk gaat ze uit van haar kennis, ervaring en belevingen en tracht deze op doek vast te leggen. Haar schilderijen functioneren als een kader waarin de kijker zijn gevoelens en gedachten over het landschap vrijelijk mag projecteren. De toeschouwer krijgt hierdoor, bij het zien van haar werk, de tijd om te reflecteren en voorbij te gaan aan de waan van de dag. Met haar schilderijen wil ze voor de kijker een plek van rust creëren waarin er plaats is voor reflectie en bezinning. Met haar werk wil ze niet alleen mensen herstructureren in hun bewustzijn tot de omgeving, maar ook het leven van iemand beroeren en mooier maken.

Merel studeerde in 2012 af aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen (BA, richting Schilderkunst) en in 2015 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (M. A. Cultuur Wetenschappen)

Kunstmaand Ameland wordt mede mogelijk gemaakt door

Ontdek de verhalen van de sponsors