Meike Andresen

Kunst discipline Schilderijen Locatie Ostrea, Nes Website www.meike-andresen.de
Meike Andresen

In het begin zijn gipsplaat, klinkers of beton, tegels en kleuren hoofdzakelijk uniform en homogeen. Het canvas is of gegrondeerd of onbehandeld. Als materiaal zijn er taperollen in zwart, wit of diverse kleuren geel, meestal twee tot drie centimeter breed. Industrieel geproduceerd en voor elk toepassingsgebied aangepast.

Vergeling, verweren, barsten. Overschilderen, overdekken; tape afwikkelen, scheuren en op het canvas plakken; met lijnen richtingen aangeven en vlakverdeling maken. Door de bewerking met penseel, spatel of rager verliest het tape zijn industriële karakter. Bewerkingen worden over het gehele canvas verspreid uitgevoerd, de vlakrichtingen gevarieerd. Tenslotte worden de tape stukjes verwijderd en op andere plekken op het canvas opnieuw toegevoegd en bewerkt. Deze permanente wijzigingen aan plaatselijke oppervlakken laten sporen en rudimenten achter waardoor zich er stapje voor stapje een abstract beeld vormt. Het tape als industrieel verbindings- en fixeermiddel verliest zijn oorspronkelijke functie en toont uiteindelijk het gewenste kunstbeeld.

Sporen van alle bewerkings stadia blijven bestaan of worden weer gewijzigd. Laagjes ontstaan, worden verdraaid, verwijderd of blijven gehandhaafd.

Aan het einde ‘plakt’ vaak zelfs het oppervlak.

Zo is het…..

Kunstmaand Ameland wordt mede mogelijk gemaakt door

Ontdek de verhalen van de sponsors