Mark Flipse

Kunst discipline Mixed-media Locatie nog onbekend, volgt later Website www.markflipse.com
Mark Flipse

Als zelfstandig beeldend kunstenaar maak ik WASTE LAMPS: verlichting op basis van materialen die andere mensen niet meer nodig hebben of niet meer kunnen gebruiken. Dat kunnen objecten zijn, zoals een thermoskan, een jerrycan of een oud straalkacheltje, van alles eigenlijk. Daarvan maak ik sfeerverlichting, waarbij ik probeer om het object van binnenuit te verlichten zonder dat de lichtbron zichtbaar is. Hierdoor wordt het afgedankte object weer een stralende verschijning.

In serie maak ik lampenkappen van papierpulp en zout. Hiervoor gebruik ik oud papier: pizzadozen, eierdozen of dossiermappen. Speciaal voor slaapkamers maak ik lampen van oud matrasschuim. Door de kleine poriƫn van dit schuim ontstaat een heel mooi warm en diffuus licht. Mijn inspiratie vind ik in de materialen die ik gebruik. Ik ben altijd op zoek naar manieren om materialen op een andere manier te gebruiken dan waarvoor ze bedoeld zijn. Hierdoor ontstaan vanzelf verrassende dingen, deels herkenbaar maar toch nieuw.

Daarnaast vind ik het belangrijk dat we als samenleving minder afval produceren en gebruikte materialen zoveel mogelijk hergebruiken of herbestemmen. Daar wil ik in mijn werk graag een bijdrage aan leveren!

Kunstmaand Ameland wordt mede mogelijk gemaakt door

Ontdek de verhalen van de sponsors