Marjan Eggels

Kunst discipline Textiel Locatie Kunstmaand Ameland Website www.akaratos.nl
Marjan Eggels
Al op jonge leeftijd was ze geboeid door textiel en daarom volgde ze Modevormgeving aan de Academie Beeldende Kunsten (MAFAD) te Maastricht en Mode, Vormgeving en Strategie bij ArtEZ in Arnhem. Ze werkt onderzoekingsgericht. Daarbij ontwikkelt ze een fascinatie voor patronen en structuren.
 
 
Met haar gebreide vazen trekt ze als textielkunstenaar de aandacht tijdens de presentatie ‘Meesterlijk’ bij de Dutch Design Week in 2010. De Italiaanse interieurarchitecte Rossana Orlandi en de New Yorkse kleding- en accessoires winkel ‘Anthropologie’ behoorden tot haar klanten en vormen een belangrijke stimulans voor haar carrière. Ze exposeerde in diverse musea in groepsverband.
 
In 2018 is zij geïnspireerd geraakt door de sjablonen van architect Pierre Cuypers. Tijdens haar project, met als inspiratiebron deze sjablonen, heeft zij kennis gemaakt met oude en nieuwe textieltechnieken, spinnen, borduren, lasersnijden en industrieel breien met ‘fabrieksgaren’. Zij heeft samengewerkt met verschillende ateliers o.a. SparkLab in Den Bosch en het TextielLab te Tilburg.
In 2018 maakte Eggels haar eerste solo-tentoonstelling die te zien was in het Cuypershuis te Roermond. Als onderdeel in het project heeft zij in samenwerking met het TextielLab een sjaal ontwikkeld in verschillende kleurcombinaties, in een cadeauverpakking en die werd gepresenteerd tijdens de Dutch Design Week 2019.
 
In 2021 het 100 jaar geleden dat Pierre Cuypers is overleden.

Kunstmaand Ameland wordt mede mogelijk gemaakt door

Ontdek de verhalen van de sponsors