Marian Sturkenboom

Kunst discipline Sieraden Locatie Kunstmaand Ameland Website www.mariansturkenboom.nl
Marian Sturkenboom

Het begint met de schoonheid van natuurlijke vormen, strukturen en materialen als staaldraad, siliconenrubber, kunsthars en meer.

Het materiaal vinden, ontdekken, ideeën combineren, zoeken naar vorm en techniek is voor mij een rondgaand proces. Van begin tot eind kan ik de regie houden, want het bijzondere gebeurt allemaal onder mijn eigen handen in mijn werkplaats.

Transparantie, lichtheid en ruimte creëren in ontwerp en/of materiaal zijn een terugkerende waarde in mijn sieraden. Het maakt de drager onderdeel van het sieraad.

Voor de serie “Draadruimte” haal ik staaldraad uit elkaar, maak ik ruimte en weef ik het vervolgens weer op een andere manier in elkaar zodat er een andere vorm ontstaat.

Voor de serie “Perfect-day” gebruik ik vormen uit de natuur als mal. Het siliconenrubber meng ik met een weinig pigment en combineer evt met andere materialen. Het (half)transparante siliconenrubber en de diverse pigmenten dragen bij aan de ietwat vreemde magische sfeer die het sieraad uitstraalt. Dit krijgt dan weer een eigen natuur…gewoon voor een mooie dag… of het verlangen ernaar.

Kunstmaand Ameland wordt mede mogelijk gemaakt door

Ontdek de verhalen van de sponsors