Marian Smit & Quub

Kunst discipline Objecten, Beelden, Video Locatie nog onbekend, volgt later
Marian Smit & Quub

In de meedogenloze zoektocht naar mineralen lonkt een maagdelijk gebied: terwijl de eerste partijen zich richten op ontginning groeit het verzet, omdat steeds duidelijker wordt hoe belangrijk dit kwetsbare ecosysteem is voor het behoud van het leven op aarde en omdat de oceaanbodem één van de laatste wildernissen op aarde is. Trouwens, van wie is de diepzee eigenlijk?

Met het kwetsbare skeletje van een sponsdiertje als uitgangspunt, maakte Quub een sculptuur. De diepzee als bron van het leven, de enorme donkere ruimte die aan het collectieve bewustzijn doet denken en de 'oer' vorm van het werk van Quub roepen bij Marian al snel het beeld op van een baby. In de video probeert zij het gevoel weer te geven dat baby’s de essentie van het bestaan kennen, een weten dat we kwijtraken gedurende ons leven. Voor Quub belichaamt de baby de toekomstige generaties, die ook op onze aarde zullen leven. De projectie door het 2,6 meter brede beeld creëert een schaduw, die ook inhoudelijk prachtig past: onze manier van leven werpt een schaduw vooruit.

Quub en Marian zijn er beiden van overtuigd, dat we ons als individu én als mensheid, opnieuw moeten verbinden met onze basis, met de natuur.

www.quubkunst.nl

www.mariansmit.nl

 

Kunstmaand Ameland wordt mede mogelijk gemaakt door

Ontdek de verhalen van de sponsors